Den Haag asfalteert fietspaden

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De gemeente Den Haag werkt aan het verbeteren van fietspaden in Den Haag. Een van de maatregelen is het vervangen van tegelfietspaden door geasfalteerde paden.

Verkeerswethouder Peter Smit: 'Voor veel mensen is een kortere reistijd de belangrijkste reden om de fiets te pakken. Op geasfalteerde fietspaden fietst het sneller en comfortabeler. Daarom vervangen we tot eind 2010 zeker 44 kilometer tegelfietspad door asfalt.'

 

Het college beschouwt de fiets als één van de pijlers voor duurzame mobiliteit in de stad en zet met name in op de aanleg van vrijliggende fietspaden en fietspaden met rood asfalt. Voor het vervangen van tegels door asfalt op de Haagse fietspaden is een totaal budget van circa 10 miljoen euro beschikbaar. In 2009 werd al ruim 20 kilometer fietspad geasfalteerd, naar verwachting is eind 2010 ruim 44 kilometer fietspad aangepakt.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.