Delft wil schonere bevoorrading binnenstad

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
De gemeente Delft wil een schonere en efficiëntere bevoorrading van de binnenstad en is daarvoor gestart met het project ’Maatwerk Distributie Delft’ (MDD).

MDD richt zich op de bestaande markt van stadsdistributeurs en wil hen verleiden een zo interessant mogelijk aanbod te doen voor de verzorging van stadsdistributie in Delft. Op 17 juli start is de aanbesteding van het potentieel klantenbestand voor stadsdistributie in Delft begonnen.

Last mile scan
MDD is de makelaar tussen de vraag naar en het aanbod van stadsdistributie in Delft. Bedrijven die gebruik willen maken van een stadsdistributeur kunnen dit aangeven bij MDD. Via de ‘last mile scan’ krijgen deze bedrijven inzichtelijk wat zelf rijden kost en hoe groot de kans is dat een stadsdistributeur het vervoer goedkoper kan uitvoeren.

MDD heeft voor bijna 80 bedrijven die in Delft afleveren, vastgesteld of ze kosten kunnen besparen door gebruik te maken van een stadsdistributeur. Van deze 80 bedrijven hebben er 48 aangegeven de intentie te hebben gebruik te maken van stadsdistributie. Deze 48 bedrijven bezorgen wekelijks meer dan 1000 colli in Delft. De leveringsinformatie, de intentie en de contactgegevens van deze bedrijven zijn vastgelegd in de MDD database.

Aanbesteding
Op basis van de informatie in de database maakt  MDD een potentieel klantenbestand voor stadsdistributie. Dit bestand wordt aanbesteed aangeboden aan de markt van stadsdistributeurs. Deze aanbesteding richt zich op een zo schoon mogelijk en kwalitatief hoogwaardig concept van stadsdistributie met de scherpst mogelijke tarieven en de toepassing van social return als belangrijke aanvullende eis.

Maatwerk Distributie
Naast Delft maakt ook Utrecht gebruik van Maatwerk Distributie. De gemeente Den Haag volgt op korte termijn.

 
Auteur: Joske van Lith

Delft wil graag schonere en efficiëntere bevoorrading van bedrijven in de binnenstad, zoals nu al in Haarlem gebeurt.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.