Delft ruimt overbodige verkeersborden op

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De gemeente Delft is gestart met het verwijderen van overbodige verkeersborden van straat.

Alleen de borden die nodig zijn voor een goede bewegwijzering, voor de veiligheid of omdat ze wettelijk verplicht zijn, blijven staan. Een teveel aan borden leidt tot onduidelijkheid en in de binnenstad tot een minder fraai straatbeeld, vindt de gemeente.

In het autoluwe gebied in de binnenstad blijven vrijwel geen borden staan. De borden die gehandhaaft blijven, staan vrijwel allemaal op de rand van het autoluwgebied om aan te geven dat bezoekers dit gebied binnengaan en om te waarschuwen voor de pollers. Binnen het autoluwgebied blijven alleen de wettelijk verplichte borden staan; de borden die te maken hebben met de bus of de zebra op de Oude Langendijk. Ook de eenrichtingsbebording verdwijnt uit het autoluwgebied. Verwacht wordt dat dit niet tot problemen leidt omdat de hoeveelheid autoverkeer beperkt is en verwacht wordt dat het weinige verkeer dat er rijdt, zoals leveranciers, via de oorspronkelijke routes zal blijven rijden.   

Ook Leeuwarden en Arnhem hebben overbodige verkeersborden verwijderd.

 
Auteur: Joske van Lith

De gemeente Delft verwijdert overbodige verkeersborden

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.