Delft opent dropzone en snoeptegelroute naar scholen

vrijdag 26 mei 2006
timer 1 min

Vanaf 31 mei kent de gemeente Delft een snoeptegelroute die kinderen vanaf een ‘dropzone’ veilig naar hun scholen leidt. In de wijk Tanthof-West ontwierpen kinderen van de basisscholen De Bonte Pael en De Bron de tegels onder leiding van kunstenares Bernadette Palsma.

De snoeptegelroute is een veilige wandelroute naar school. Ouders van kinderen wordt gevraagd hun kinderen af te zetten bij een van de twee ‘dropzones’, de parkeerplaatsen aan weerszijden van de school. Om de dropzones duidelijk te markeren, heeft de Delftse kunstenaar Jan Wisse twee grote Engelse droppen ontworpen. Vanaf de dropzone kunnen de kinderen over de snoeptegels veilig naar school wandelen over de snoeptegels. De snoeptegelroute (‘lekker veilig’) is een landelijke primeur en past binnen het project ‘Kinderen veiliger door Delft’, een project van de gemeente Delft in samenwerking met scholen, andere organisaties en ouders. De dropzone is een originele variant op de ‘kiss and ride-plaatsen’ die al op meerdere plaatsen in het land bestaan. Het idee is afkomstig van kunstenares Bernadette Palsma, die met 15 kinderen van beide scholen de cursus ‘Ontwerp je eigen snoeptegel’ als brede schoolactiviteit aanbood.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.