Deelauto's car2GO vooral als vervanging van OV

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Deelauto´s van Car2GO die door Amsterdam rijden, worden vooral gebruikt ter vervanging van het openbaar vervoer. Dat bericht Metronieuws op 24 oktober.

De gemeente (Amsterdam) en Car2GO voerden onderzoek uit naar het gebruik van deelauto's. Pieter Swinkels, woordvoerder van het Programmabureau Luchtkwaliteit. ‘Een stad is altijd in beweging en dat zorgt er blijkbaar voor dat het soms sneller is om een auto te pakken dan met de bus of tram te gaan.’

Peulenschil
Enkele uitkomsten: ondanks dat de Smarts op elk moment van de dag gebruikt kunnen worden, deed maar 1,9 procent van de Car2GO-deelnemers de eigen auto weg. Het aantal kilometers dat Amsterdammers niet meer in de eigen auto rijden, komt neer op 230.000 kilometer per jaar. Dat klinkt veel, maar volgens de onderzoekers is dit een peulenschil als dit vergeleken wordt met de 788 miljoen kilometer die totaal afgelegd wordt.

Grotere bereidheid tot autodelen
De gemeente ziet wel een duidelijke trend dat steeds meer mensen bereid zijn om een auto te delen met meerdere mensen. Dit komt vooral omdat de auto niet meer zo´n duidelijk statussymbool is als vroeger en het steeds duurder wordt om in de stad een auto te hebben.

Bron: Autoleasewereld/Metronieuws

 
Auteur: Marieke Hut

deelauto

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.