De Verkeersonderneming wint RAI Mobiliteitsprijs

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De Verkeersonderneming heeft de RAI Mobiliteitsprijs ‘Het Gouden RAI Wiel’ gewonnen. Het comité van aanbeveling (Verhagen, Bouwend Nederland; De Boer, Rai-vereniging; Wientjes VNO/NCW; Eckhardt, BOVAG en Van Woerkom, ANWB) is van mening dat De Verkeersonderneming op verfrissende en praktische wijze regionale uitdagingen op het gebied van mobiliteit en bereikbaarheid oppakt.

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het Havenbedrijf, Rijkswaterstaat en de gemeente en stadsregio Rotterdam. Vanwege de succesvolle samenwerking heeft De Verkeersonderneming in 2012 ook de programmacoördinatie en realisatie van Beter Benutten Rotterdam erbij gekregen. In de samenwerking gaat het erom maatregelen voor een bereikbare stad, een bereikbare haven en een bereikbare regio Rotterdam optimaal op elkaar af te stemmen. Aernout van der Bend, directeur van De Verkeersonderneming nam de prestigieuze prijs in ontvangst.

Gouden RAI Wiel
RAI Vereniging reikt het Gouden RAI Wiel uit om personen of instellingen te eren en te stimuleren, die zich op nationaal of internationaal niveau onderscheiden op het gebied van verkeer en vervoer of van vervoermiddelen in brede zin. Eerder ontvingen onder andere het Gouden RAI Wiel: Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (2012), Advanced Automotive Design TU Delft (2010), Wubbo Ockels (2009) en ANWB (2008). Pieter van Vollenhoven ontving als eerste de prijs in 2003 als voorzitter van de Raad voor Transportveiligheid.

 
Auteur: Marieke Hut

Overhandiging van het gouden RAI-wiel

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.