De Langen hoogleraar goederenvervoer aan TU Eindhoven

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Dr. Peter de Langen is geïnstalleerd als hoogleraar Cargo Transport & Logistics aan de Technische Universiteit van Eindhoven. In deze functie onderzoekt hij goederenvervoerstromen vanuit een breder logistiek perspectief. De Langen bezet de leerstoel vier jaar.

De leerstoel is voor een groot deel tot stand gekomen door een sudsidie van 386.000 euro van de provincie en is een direct resultaat uit de  Brabantse Strategische Visie Goederenvervoer (BSVG). Hiermee versterkt Brabant zich als duurzame, logistieke topregio en buigt zij zich over het vraagstuk van de toenemende stroom van goederenvervoer. Algemeen doel is bedrijfsleven, kenniscentra en overheden beter te laten samenwerken ten aanzien van goederenvervoer. Op dit moment is de kennis op dit gebied te verspreid.

 

De Langen en gedeputeerde Cora van Nieuwenhuizen werken samen in de BSVG. Van Nieuwenhuizen is ambassadeur van de actielijn  die staat voor multimodaliteit. Hierin wordt optimaal gebruik gemaakt van alle aanwezige infrastructuur; dus vervoer via weg, water, spoor én buis. Hiermee wordt het wegennet en het milieu ontlast. De provincie legt met deze actielijn aantrekkelijke vervoersalternatieven voor.

 

Peter Wubbe de Langen studeerde af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in de economie met als specialisatie transporteconomie. In 2004 promoveerde hij op onderzoek naar ‘concurrentiekracht van havenclusters’.

 
Auteur: Joske van Lith

Gedeputeerde Cora van Nieuwenhuizen spreekt de nieuwe hoogleraar toe.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.