De Groene Verbinding opengesteld voor publiek

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De stadsregio Rotterdam heeft de Groene Verbinding officieel geopend. Fietsers en wandelaars kunnen nu via deze bijzondere brug over de A15 en Betuwespoorlijn van Rotterdam naar Albrandswaard, en andersom. De verbinding is ter hoogte van de wijken Pendrecht in Charlois en Portland in de Albrandswaard.

De Groene Verbinding heeft een hele reis gemaakt. De tweedelige staalconstructie is gemaakt in Vlissingen door firma VDS Staalbouw. In augustus werd de brug in twee delen, met lengten van 100 en 90 meter en een gewicht van 350 en 325 ton, per ponton vanaf de fabrikant naar Rotterdam vervoerd, om vervolgens vanaf de Waalhaven per trailer over de A15 naar de bestemming te rijden. Hiervoor is de A15 één nacht afgesloten richting Maasvlakte en twee nachten zelfs volledig afgesloten. Ook de treinen reden een nacht niet op de Beneluxlijn, zodat  het spoor veilig gekruist kon worden. Voor dit bijzondere transport heeft de firma Wagenborg een Europese onderscheiding gewonnen.

Investeren in leefbaarheid
De stadsregio Rotterdam is opdrachtgever van de Groene Verbinding, een onderdeel van het Project Mainportontwikkeling Rotterdam (PMR). Naast de ontwikkeling van Maasvlakte 2 is in het kader van dit omvangrijke project gekozen voor het investeren in de leefbaarheid in de Rotterdamse regio. De nieuwe fiets- en voetgangersbrug zorgt voor een wederzijdse verbinding tussen het bruisende Rotterdam en natuur en recreatiemogelijkheden in Albrandswaard en langs de Oude Maas.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.