De fiets is de nieuwe heilige koe in Rotterdam

woensdag 24 februari 2016
timer 1 min
Ro
Rotterdam heeft 10 van 35 fietsverkeerslichtenlocaties verbeterd naar aanleiding van 435 reacties op het gemeentelijke concept-fietsplan. Op deze locaties krijgen fietsers tegelijk groen met auto’s in dezelfde richting, dan wel standaard groen in plaats van standaard rood.

In september 2015 is reactie gevraagd op het concept-fietsplan. Dat leverde direct 35 locaties op waar fietsers vinden dat ze te lang moeten wachten. Deze zijn stuk voor stuk onderzocht. Voor de meeste locaties bleek zeker winst te boeken. De gemeente heeft op de eerste tien plekken verbeteringen doorgevoerd als fietsers tegelijk groen te geven met auto’s in dezelfde richting en standaard groen te geven, waar dat voorheen standaard rood was. Aan de overige locaties wordt gewerkt.

Rotterdamse mobiliteitsagenda
Meer groen licht is een van de actiepunten uit het Fietsplan ‘Fietsen heeft voorrang’ Dit Fietsplan maakt samen met de plannen op het gebied van Parkeren, Verkeersveiligheid en de toekomst van het stedelijke verkeer 2016-2030+, onderdeel uit van de Rotterdamse Mobiliteitsagenda (RMA). Samen met de Koersnota Luchtkwaliteit, geeft de RMA uitvoering aan het Rotterdamse mobiliteitsbeleid.

Lees hier het hele persbericht

 
Auteur: Redactie

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.