Datadag mobiliteit: “Een goed advies staat met de kwaliteit van je data”
“Sommige dingen die voor de hand liggen, zijn niet altijd duidelijk. Iedereen plant een route via Google Maps of een andere routeplanner en denkt dat dat automatisch gaat, maar daar zit natuurlijk een hele datafabriek achter. Het reisadvies is het resultaat van de data die daarachter zit. Een goed advies valt of staat dan ook met de kwaliteit van je data.”, vertelt Henrik Oskam van Andes.
Andes is deelnemer van de online Datadag Mobiliteit op donderdag 25 maart. “Op de dag zelf presenteren we een case samen met Turnn, aanbieder van MaaS-software. We willen laten zien dat wij, doordat we zelf de kwaliteit van onze data in handen hebben, een unieke speler zijn die echt iets te bieden heeft.”
Andes maakt en beheert zelf goede, kwalitatief hoogwaardige geografische data. Daarin zijn we een partner voor bedrijven die zichzelf serieus nemen en hun klanten en gebruikers de beste dienstverlening willen bieden. “Je hoeft geen genoegen te nemen met wat standaard beschikbaar is, of je neer te leggen bij wat er nou eenmaal al is. Zo hebben we voor Turnn data gerealiseerd om een goede multimodale planning mogelijk te maken. Parkeer je bijvoorbeeld je auto bij het station en wil je verder met de trein, dan is het essentieel dat de wandelverbinding tussen parkeerplaats en perron goed in de data is weergegeven. Datzelfde geldt voor andere verbindingen rondom en op stations. De data die voorhanden was, was voor fietsers en wandelaars niet toereikend. Wij hebben alle verbindingen op en rondom stations gedigitaliseerd en opgenomen in onze data. Daar bleef het niet bij, we hebben ook alle data aangeleverd in het door Turnn gebruikte formaat én alle aansluitingen met de rest van Europa gemaakt, zodat je ook bij landsgrenzen de route verder kunt plannen.
Meer weten over Andes, dè partner voor geografische data? Bezoek dan het online event en meld je hier alvast aan.
Reactie plaatsen •