Dak van Utrecht Centraal bereikt de stad

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Utrecht Centraal viert een nieuwe mijlpaal. Op 12 december nemen de bouwmanager van ProRail en de architect Benthem Crouwel een kijkje op het nieuwe golvende dak van het station.

De contouren van de nieuwe stationshal van Utrecht Centraal worden steeds beter zichtbaar. Van bovenaf is dat helemaal goed te zien: het nieuwe dak maakt over een lengte van 240 meter verbinding tussen de centrumkant en de Jaarbeurskant.

De overspanning bestaat uit staal en aluminium en is nu ruim 17.000 vierkante meter groot in oppervlakte. In de zomer van 2015 volgt het laatste deel en in gaan we verder met het laatste deel. De stationshal is klaar in 2016.

Oude perronkappen krijgen nieuwe bestemming
ProRail heeft in 2011 een deel van de oude monumentale perronkappen van Utrecht Centraal aangeboden aan de gemeente Utrecht. Op 19 december krijgen deze perronkappen officieel een nieuwe bestemming op het Berlijnplein, op het dak van de A2 bij Leidsche Rijn. 

Het nieuwe dak van het Centraal Station Utrecht maakt over een lengte van 240 meter verbinding tussen de centrumkant en de Jaarbeurskant

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.