Dag van de duurzaamheid

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Op woensdag 10 oktober organiseert Urgenda (actieorganisatie voor duurzaamheid en innovatie ) de vierde editie van de ‘dag van de duurzaamheid’. In heel Nederland vinden duizenden duurzame activiteiten plaats.

Tien topbestuurders laten bijvoorbeeld 10 dagen hun eigen auto staan en ruilen deze in voor het openbaar vervoer of een deelauto. In hun reis van deur tot deur kunnen ze kiezen voor de OV-fiets, deelauto Greenwheels, bus, tram, metro en trein. Iedere reis opnieuw in verschillende combinaties.  NS, Greenwheels, Regus en Urgenda willen met deze bijzondere actie laten zien dat ketenmobiliteit de stap is naar een duurzame toekomst. Er zijn deze dag nog meer activiteiten.

Spraakmakers

Het vakblad Verkeerskunde staat dit jaar ook in het teken van duurzaamheid. In iedere uitgave is in de rubriek ‘Spraakmakers’ een andere spraakmaker aan het woord op het gebied van duurzaam vervoer. Afgelopen Verkeerskunde was Kaj Mook – nummer 86 in de Duurzame 100 van dagblad Trouw – aan het woord. Voor de volgende ‘Spraakmakers’ (verschijning 30 oktober) is architect Thomas Rau – nummer 26 in de Duurzame 100 van Trouw – geïnterviewd. Volgens Thomas Rau is er geen ander spoor dan duurzaamheid. ’Ook nooit geweest’.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.