CROW’s Handboek wegontwerp 2013 helemaal bijgewerkt

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Hét standaardwerk voor het ontwerp van wegen buiten de bebouwde kom en dus onmisbaar voor iedere wegbeheerder, is op 6 november uitgereikt tijdens het Nationaal verkeerscongres 2013.

Het ‘Handboek wegontwerp 2013’ is de herziening en actualisering van de voorganger uit 2002. De onderwerpen zijn herverdeeld over de diverse publicaties. Ook is de inhoud van het handboek geactualiseerd en gebaseerd op de laatste stand van kennis en ervaringen.

 

Vier publicaties

Het handboek bestaat uit vier publicaties: Basiscriteria, Erftoegangswegen, Gebiedsontsluitingswegen en Regionale stroomwegen. Zowel als complete serie als los verkrijgbaar.

 

In CROW-publicatie 328 ‘Handboek wegontwerp 2013 – Basiscriteria’ zijn de functionele uitgangspunten verzameld van het ontwerp, de inrichting en de uitrusting van de wegen.

De operationele uitwerking per wegcategorie is gebundeld in CROW-publicatie 329 ‘Handboek wegontwerp 2013 – Erftoegangswegen’, CROW-publicatie 330 ‘Handboek wegontwerp 2013 – Gebiedsontsluitingswegen’ en CROW-publicatie 331 ‘Handboek wegontwerp 2013 – Regionale stroomwegen’.

 

In de publicaties zijn de volgende onderwerpen geïntegreerd of geactualiseerd: basiskenmerken wegontwerp, fietsstraten, overgangen wegcategorieën, gemotoriseerde tweewielers, hulpdiensten en land- en bosbouwvoertuigen in relatie tot de snelheidslimiet.

 

Lancering op Nationaal verkeerskundecongres

Het ‘Handboek wegontwerp 2013’ werd vanmiddag officieel gelanceerd op het Nationaal verkeerskundecongres 2013 in 1931 Congrescentrum te ’s-Hertogenbosch. John Boender, programmamanager wegontwerp bij CROW, overhandigde de eerste exemplaren aan Chris de Vries, directeur Beheer en Uitvoering van de provincie Noord-Holland.

 

De vier publicaties van ‘Handboek wegontwerp 2013’ (artikelnummer 328 t/m 331) zijn te bestellen op de CROW-website: www.crow.nl. Ook staan de publicaties online in de CROW Online Kennismodule ‘Wegontwerp Buiten de bebouwde kom met Handboek wegontwerp’.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.