CROW zet meer uitgaven online

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Na de collectie wegontwerp biedt kenniscentrum CROW nu ook de uitgaven op het gebied van werk en veiligheid online aan. De rest van de CROW-uitgaven volgt later dit jaar.

Met een abonnement op de online-uitgaven hebben gebruikers altijd de nieuwste versie en is zoeken op trefwoord eenvoudiger. ‘Het past bij deze tijd’, zegt CROW-woordvoerder Tim Oosten. ‘Uit klantgesprekken blijkt dat mensen heel veel digitaal doen, maar dan voor de CROW-informatie een handboek uit de kast moeten pakken. Dat onderbreekt het werkproces, vandaar dat we deze stap hebben gezet.’

Met de online-uitgaven is het mogelijk de uitgaven te personifiëren, door informatie te markeren of informatie specifiek voor de eigen gemeente erbij te voegen. Het is verder gemakkelijker delen uit de handboeken met plakken en knippen in de eigen nota’s op te nemen.

Zoeken

Ook zoeken gaat eenvoudiger. Zo is het gemakkelijker te overzien wat verschillende CROW-uitgaven over een onderwerp melden. Voor het CROW zelf heeft dat tot gevolg, dat sneller duidelijk wordt waar verschillende uitgaven elkaar tegenspreken. Oosten: ‘Het noopt ons scherper te zijn.’

Stap

Echt storm loopt het nog niet voor de online-uitgaven. Dat is waarschijnlijk te wijten aan de financiële situatie bij veel gemeenten, denkt Oosten. Ook is het voor veel gebruikers een grote stap om een analoog abonnement echt in te ruilen voor een digitaal.

Veilig werken

Sinds enkele maanden staat de collectie wegontwerp (zo’n 60 publicaties) online, nu is daar de collectie werk en veiligheid bijgevoegd. Deze uitgaven op het gebied van veilig werken omvat onder andere publicaties als ‘werken in of met verontreinigde grond’, ‘graafschade voorkomen aan kabels en leidingen’ en ‘mechanisch aanbrengen elementenverharding’.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.