CROW licht nieuwe Standaard RAW Bepalingen 2010 toe

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

CROW zal tijdens InfraTech 2011 informatiebijeenkomsten organiseren om de nieuwe Standaard RAW Bepalingen 2010 toe te lichten.

In de meest gebruikte contractsystematiek van de infrabouw worden talloze vernieuwingen doorgevoerd.

 

RAW

De bepalingen vormen een stelsel van administratieve en technische voorwaarden voor alle soorten bouwcontracten. Het is ooit ontwikkeld als hulpmiddel voor ‘traditionele’ contractvormen, maar onderdelen ervan worden tegenwoordig ook ingezet in geïntegreerde contracten.

Eens in de vijf jaar komt er een herziene versie uit van de Standaard RAW Bepalingen. Tijdens InfraTech, van 11 tot en met 14 januari 2011 in Ahoy Rotterdam, presenteert CROW de zevende versie van het bijna 1300 pagina’s tellende naslagwerk.

 

Veel vernieuwingen

Veel wet- en regelgeving heeft direct invloed op de hoofdstukken van de Standaard RAW Bepalingen. Door de RAW-systematiek te gebruiken, zijn opdrachtgever én opdrachtnemer ervan verzekerd dat geldende wet- en regelgeving toegepast wordt. Tal van deze nieuwe wetten en regels, zoals de arbeidsomstandighedenregelgeving, de Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten (WION) en het Besluit bodemkwaliteit, hebben geleid tot aanpassingen.

 

Naast vernieuwingen die het gevolg zijn van nieuwe regelgeving, breidt de systematiek zich uit met verschillende nieuwe onderwerpen, waaronder groenvoorzieningen en gladheidsbestrijding. Verder zijn er legio gewijzigde hoofdstukken op het gebied van grond-, water- en wegenbouw.

Geïnteresseerden kunnen zich vast aanmelden voor de informatiebijeenkomsten

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.