Corona-update week 13: een overzicht

donderdag 26 maart 2020
timer 10 min

De maatregelen die de overheid getroffen heeft om verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan hebben grote impact, ook op onze mobiliteit. Welke gevolgen hebben de maatregelen nu én in de nabije toekomst? Elke week geven wij u  een update over de stand van zaken.  

 

DAT.Mobility brengt veranderende mobiliteitspatronen in kaart
--

In deze Coronatijden veranderen de Nederlandse mobiliteitspatronen drastisch. Hoe precies? Sander van der Drift bracht het in kaart op basis van het Nederlands Verplaatsingspanel.In de animaties vergelijkt Van der Drift het aantal verplaatsingen op donderdag 19 en zondag 22 maart met het aantal verplaatsingen op een gemiddelde vergelijkbare dag een maand geleden. “We zien dat zowel auto- als ov-gebruik gedurende de hele dag sterk afnemen. Normaal zie je doordeweeks een duidelijke ochtend- en avondpiek, maar die zijn verdwenen doordat Nederland massaal thuis werkt.”
Lees hier meer.

 

Noord-Holland: "Bij ons heerst nog geen paniek"
--

David Rus, coördinator vitale verkeersprocessen bij de provincie Noord-Holland: "Ik maakte me aan het begin van de week wel wat zorgen, vooral over de maatregel dat mensen thuis moeten blijven, ook als er iemand in het gezin ziek is. Ik had de dag erop meer telefoontjes verwacht van mensen die thuis moesten blijven. Dat viel mee. Momenteel is het ziekteverzuim in onze bedieningscentrale ongeveer twintig procent, dat is nog te overzien."
Lees hier meer.


 

Transportsector slaat handen ineen
--

De transport- en logistieksector gaat samen bedrijven in de sector helpen om met slimme oplossingen te ondersteunen bij de continuïteit van de bedrijfsvoering en er voor te zorgen dat werknemers aan het werk kunnen blijven. Transport en Logistiek Nederland (TLN), VVT, FNV Transport & Logistiek, CNV Vakmensen en evofenedex werken nauw samen om oplossingen voor actuele vraagstukken te ontwikkelen.
Lees hier meer.
 

Flinke daling aantal verkeersongevallen in eerste week corona-maatregelen
--

In de eerste week van de genomen maatregelen, waaronder het grootschalige thuiswerken, is een daling van het aantal verkeersongevallen met ruim 50 procent te zien. Door het vele thuiswerken en omdat mensen meer thuis blijven, is het risico op ongevallen afgenomen. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is het verschil duidelijk waarneembaar. 
Lees hier meer.
 

 

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.