Corona-update Noord-Holland: "Bij ons heerst nog geen paniek"

donderdag 26 maart 2020
timer 3 min

David Rus, coördinator vitale verkeersprocessen bij de provincie Noord-Holland: "Ik maakte me aan het begin van de week wel wat zorgen, vooral over de maatregel dat mensen thuis moeten blijven, ook als er iemand in het gezin ziek is. Ik had de dag erop meer telefoontjes verwacht van mensen die thuis moesten blijven. Dat viel mee. Momenteel is het ziekteverzuim in onze bedieningscentrale ongeveer twintig procent, dat is nog te overzien."

Rus meldde al dat de brugbediening voorlopig volgens de winterregeling werkt, wat er in feite op neerkomt dat het vaarseizoen uitgesteld is. "We wachten de maatregelen verder af. Als het nodig is, verlengen we de winterregeling nog langer. Dat is niet leuk, maar het is niet anders. De genomen maatregelen zijn allemaal noodzakelijk. Ook kijken we naar prioritering van corridors. Onze prioriteit ligt dan bij de bedrijfsvaart, zodat die doorgang kan blijven vinden."

Rus merkt op dat er ook relatief goed nieuws te melden is. "Er zijn in onze provincie geen projecten stopgezet, als het gaat om de realisatie van infrastructuur. Dat gaat vooralsnog gewoon volgens planning door. Bij ons heerst nog geen paniek."

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.