Convenant voor veilig motorrijden in Zuid-Holland

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Mo
Motorrijden in Zuid-Holland moet veiliger, vinden de Motorrijders Actie Groep (MAG) en de provincie Zuid-Holland.

Om dat te bereiken en afspraken daarover vast te leggen, tekenden beide partijen 8 december een convenant.

 

Door in scherpe bochten in provinciale wegen motorvriendelijke onderplanken aan te brengen bij geleiderails voorkom je ernstig letsel bij een ongeluk met de motor. Omdat veel ongelukken gebeuren door gedragsfouten van weggebruikers, is er vooral winst in verkeersveiligheid te behalen in voorlichting en educatie.

 

Geleiderails met onderplanken

In  Zuid-Holland waren in 2009 3 van in totaal 9 dodelijke slachtoffers motorrijders. De provincie heeft op enkele plaatsen de geleiderails al voorzien van onderplanken. Vrijwilligers van de MAG hebben een inventarisatie gemaakt van plaatsen langs de provinciale wegen waar onderplanken nodig zijn. De provincie neemt dit mee in de trajectgewijze aanpak van het onderhoud. 

Gedrag

De oorzaak van een motorongeluk ligt vaak niet in de inrichting van de weg maar in het gedrag van de weggebruikers. Daarom is er winst te behalen door voorlichting en educatie. MAG kan via diverse kanalen - blad, motorevenementen - motorrijders informeren over verkeersveiligheid en infrastructuur. Dit wordt in het convenant geregeld. 

 
Auteur: Joske van Lith

Asje van Dijk (gedeputeerde Verkeer en Vervoer provincie Zuid-Holland, midden links) en Nico Perk (voorzitter Motorrijders Actie Groep, midden rechts) te midden van vrijwilligers van de Motorrijders Actie Groep na de ondertekening van het convenant voo...

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.