Containeruitwisselpunt langs Kanaal door Zuid-Beveland onderzocht

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De provincie Zeeland en de gemeenten Kapelle en Reimerswaal onderzoeken samen met het Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) mogelijkheden voor een kleinschalig containeruitwisselpunt langs het Kanaal door Zuid-Beveland. Een van de mogelijke locaties hiervoor is een loskade bij Wemeldinge.

Het onderzoek is een vervolg op een inventariserend onderzoek onder twintig bedrijven afgelopen augustus en september. Daaruit bleek dat er bij bedrijven op korte termijn behoefte is aan een dergelijk containeruitwisselpunt voor de binnenvaart. Woordvoerder Robert Jan Swiers van de provincie Zeeland: ‘Het zijn kleinere bedrijven die met enige regelmaat een container nodig hebben. Nu worden die naar Bergen op Zoom of Vlissingen gebracht. Deze bedrijven zouden graag dichterbij een mogelijkheid hebben.’

Geschikte locaties

Het BVB gaat samen met de Zeeuwse ontwikkelingsmaatschappij Impuls onderzoek doen naar geschikte locaties, bestaande infrastructuur en benodigde vergunningen. Ook Rijkswaterstaat en Waterschap Scheldestromen is bij het onderzoek betrokken.

Maatwerk

Provincie Zeeland is de eerste regio in Nederland die het concept Maatwerk Voorlichting Binnenvaart van het BVB inzet. In het project Maatwerk worden (geïnteresseerde) bedrijven op maat geadviseerd over de mogelijkheden die binnenvaart voor hen kan bieden. De gemeenten Kapelle en Reimerswaal zijn de voorlopers, vanwege een concrete vraag vanuit de ondernemers in beide gemeenten.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.