Consortium ontwerpt nieuw Jaarbeursplein Utrecht

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De opdracht voor het ontwerpen van het Jaarbeursplein Utrecht en de onderliggende parkeergarage is gewonnen door een team van Witteveen+Bos, OKRA landschapsarchitecten en Zwarts & Jansma Architecten.

De herinrichting van het Jaarbeursplein is een van de grote integrale opgaven aan de westzijde van het Centraal Station. Het is onderdeel van een nieuw stationsgebied dat straks samen met de historische binnenstad het nieuwe centrum van Utrecht vormt. Het is de bedoeling dat het Utrechtse college voor de zomer van 2013 het voorlopige ontwerp vaststelt.

Transformatie naar binnenstedelijk plein

De komende jaren transformeert het Jaarbeursplein in een aantal stappen van bestaande restruimte naar een binnenstedelijke plein voor evenementen en waar mensen elkaar ontmoeten. De visie van het ontwerpteam is gericht op de realisatie van een ideale parkeergarage met daarboven een comfortabel, levendig en sociaal veilig stadsplein waarin transfer en verblijf op een herkenbare en uitnodigende wijze zijn vormgegeven. Kenmerkend voor het nieuwe Jaarbeursplein wordt een slimme ordening van de forse reizigersstromen.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

Het Jaarbeursplein als een binnenstedelijk plein

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.