Connexxion ‘wint’ de ritaanname voor Regiotaxi Twente

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De Regio Twente heeft de aanbesteding van de Regiocentrale gegund aan Connexxion. Deze centrale verzorgt de ritaanname van Regiotaxi Twente. Voor de gebruiker van Regiotaxi Twente verandert er weinig. Het telefoonnummer voor het reserveren van een rit per telefoonnummer en website blijft hetzelfde.

Vijf aanbieders schreven in voor deze aanbesteding: Connexxion, RVC Nederland, Personen- en Zorgvervoer Nederland (PZN), Totaalvervoer ZCN en Regiecenter (een samenwerkingsverband van RVC Achterhoek, Correct Monnereau en Wentax).

Kwaliteit van ritaanname

De huidige overeenkomst voor de Regiocentrale met RVC Nederland loopt eind september af. De wensen met betrekking tot de kwaliteit van de ritaanname zijn opgesteld samen met de 14 Twentse gemeenten. Naast de prijs is de kwaliteit van de biedingen beoordeeld op beschrijving van het implementatieproces, van het operationeel proces, van het ICT-systeem en op sociale- en milieu-aspecten.

Zodra de gunning definitief is, gaat Connexxion aan de slag om onder andere het personeel op te leiden. Connexxion verzorgt al ritaannames van Regiotaxiprojecten elders in Nederland. Het bedrijf heeft aangegeven de service aan de reiziger te willen verhogen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.