Connekt: signaleringssystemen verminderen dodehoekslachtoffers

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Ge
Geavanceerde technologie kan helpen bij het terugdringen van dodehoekslachtoffers als ze is ingebed in een systeem dat rekening houdt met menselijke eigenschappen. Dat blijkt uit onderzoek van het Connekt-project ‘Dode Hoek Detectie en Signalerings Systemen’ (DDSS).

Volgens het onderzoek loopt Nederland voor op het gebied van detectie- en signaleringssystemen. Dat komt omdat er in Nederland relatief veel fietsers zijn.

 

Onderzoek

Doel van het onderzoek is kennisvergroting over de rol die actieve detectie- en signaleringssystemen kunnen vervullen in het terugdringen van dodehoekslachtoffers.

 

Het onderzoek startte in november 2009 in opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en loopt tot eind 2010. Meer informatie over het project is te vinden op www.dodehoekpreventie.nl  

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.