Connekt reikt eerste certificaten uit voor Lean and Green Solutions

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Op 7 maart reikte Connekt de eerste zeven certificaten voor Lean and Green Solutions uit in Delft. Lean and Green Solutions zijn producten of diensten die een bijdrage leveren aan CO2-reductie in de mobiliteit. De zeven certificaten gingen naar: Imtech/Peek, KPN, LNG24, Qualcomm, Scania, Thunderbuild en TomTom.

De Lean and Green Solutions maken deel uit van het Lean and Green programma van Connekt, een enthousiaste en groeiende community van bedrijven en overheden in de mobiliteitssector die laten zien dat concurrentiekracht en duurzaamheid hand in hand gaan door 20 procent CO2 binnen 5 jaar te besparen. De Lean and Green Star symboliseert het bereiken van deze prestatie. Lean and Green is gestart in de logistieke sector en breidt uit naar andere sectoren, zoals de personenmobiliteit, maar ook bijvoorbeeld internationaal.

Doorstroming, duurzaamheid, verkeersveiligheid en economische concurrentiepositie
De certificaten werden uitgereikt door Connekt managing director Nico Anten tijdens het ITS Netherlands Congres 2013 van Connekt in het voormalige Techniekmuseum in Delft: een toepasselijke gelegenheid, omdat het Connekt/ITS netwerk al jaren samenwerkt aan concrete verbeteringen die op het grensvlak van IT en mobiliteit ontstaan. Doorstroming, duurzaamheid, verkeersveiligheid en de economische concurrentiepositie van Nederland zijn de vier gemeenschappelijke doelen die het netwerk verbinden en inspireren. De innovatiekracht van het Connekt/ITS netwerk wordt in de Lean and Green Solutions niet alleen concreet, maar biedt de Lean and Green Community ook nieuwe, snel toepasbare oplossingen voor CO2-reductie.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

De zeven certificaten werden uitgereikt door Connekt managing director Nico Anten (rechts)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.