Connekt en Automotive NL tekenen voor synergie

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Netwerkorganisaties Connekt en Automotive NL tekenden op 28  maart op de Intertraffic een MoU, een memorandum of understanding. Met deze officiële handeling geven beide partijen uiting aan een ‘plezierige samenwerking nu en in de toekomst en aan de wens om op zoek te gaan naar synergievoordelen voor beide netwerken.

Carol de Vries, Vice President Innovatie en Techniek van NXP tekende voor Automotive NL en managing director Nico Anten voor  Connekt. Doel van de samenwerking is tweeledig: samen werken aan efficiency in de productie van elektrisch rijden en aan ‘effectiever rijden’ ofwel smart mobility. Ofwel: werken aan welvaart en aan welzijn. Tegelijkertijd benadrukken beide partijen dat de bundeling van kennis en kunde uit beide netwerken het concept smart mobility versterkt en daarmee ook de exportkansen ervan voor Nederland. AutomotiveNL is sinds 1 januari formeel van start gegaan en vertegenwoordigt bedrijven en kennisinstellingen in de Nederlandse Automotive industrie en heeft op diverse  onderdelen raakvlakken met het netwerk van 104 bedrijven en organisaties van Connekt. Maar beide netwerken hebben ook een duidelijk eigen gezicht en eigen belangen. Met de ondertekening van het memorandum geven Automotive NL en Connekt uiting aan de plezierige samenwerking die de organisaties nu al met elkaar hebben en aan de wens om ook in de toekomst op zoek te gaan naar synergievoordelen voor hun netwerken. De ondertekening van de MoU heeft plaatsgevonden op woensdag 28 maart 2012 in het theater in het Smart Mobility Centre in Hal 9 in de RAI.

AutomotiveNL richt zich op innovatie, onderwijs en kennistransfer, validatie, manufacturing en internationalisering. Daarnaast is de AutomotiveCampusNL onderdeel van AutomotiveNL, waar wij de komst van nieuwe bedrijven én onderwijsactiviteiten stimuleren. AutomotiveNL is onderdeel van de Federatie AutomotiveNL. De Federatie is een coöperatieve vereniging en stippelt het beleid uit. AutomotiveNL voert het beleid uit. In het Federatiebestuur zijn zowel grote bedrijven, kennisinstellingen als MKB-bedrijven vertegenwoordigd.

Het Connektbureau is verantwoordelijk voor het omzetten van ideeën, initiatieven en voorstellen afkomstig van de netwerkleden en bewegingen vanuit de maatschappij naar concrete activiteiten. Dit kunnen netwerkbijeenkomsten, Round Tables, Special Interest Groups en/of programma- en projectvoorstellen zijn.

Carol de Vries (links) en Nico Anten (rechts) overhandigen direct na de ondertekening van de MoU tussen Connekt en Automotive NL, een 'Smart Mobility Roadmap' aan Tweede Kamerlid Charlie Aptroot.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.