'Connected driving'- dienst maakt autorijden inzichtelijk

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Mo
Mobiliteitsbedrijf BNV Mobility heeft de 'connected driving'-dienst myJINI gelanceerd. Met deze dienst maken automobilisten hun rijgedrag voor zichzelf inzichtelijk en worden ze beloond voor een verantwoorde rijstijl. Daarnaast kunnen ze kiezen voor allerlei additionele diensten.

Alle deelnemers van myJINI rijden met een plug-in connector in hun auto. Deze speciale myJINI-connector meet bijvoorbeeld gereden tijdstippen en het rem- en acceleratiegedrag. Deze gegevens zijn alleen inzichtelijk voor de gebruiker, via een persoonlijk online dashboard.

Pay How You Drive

In combinatie met een autoverzekering beloont myJINI veilig rijgedrag met zogenoemde JINI$-spaarpunten. Veilig gedrag is onder andere het mijden van de spits, ’s nachts niet rijden en rustig remmen en accelereren. JINI$ zijn inwisselbaar in de myJINI webshop. Bij veilig rijgedrag kan de beloning oplopen tot 25 procent van de verzekeringspremie. Het koppelen van de beloning aan de rijstijl is niet alleen eerlijker, maar zorgt voor een andere mindset bij bestuurders, aldus BNV Mobility. Een module voor hulp bij ongelukken is optioneel. Deze dienst verleent assistentie tijdens ongevallen en neemt desgewenst contact op met hulpdiensten.

Samenwerking met Verkeersonderneming

Forenzen die in de regio Rotterdam wonen en/of werken, kunnen met myJINI sparen voor extra voordeel. Passen zij hun rijgedrag aan en rijden ze niet tijdens de spits, dan verdienen ze 200 JINI$ per gemeden spits. Op die manier werkt de dienst mee aan een betere doorstroming en minder files in deze regio. Dit programma wordt uitgevoerd in samenwerking met de Verkeersonderneming Rotterdam.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.