Concessie Noord- en Zuidwest-Fryslân en Schiermonnikoog van start

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Arriva startte 9 december met de uitvoering van de busvervoerconcessie Noord- en Zuidwest-Fryslân en Schiermonnikoog in opdracht van de provincie Fryslân. De overeenkomst heeft een looptijd van 8 jaar met een optionele verlenging van 2 jaar. Met circa 200 nieuwe bussen gaat Arriva de reizigers bedienen.

Verbeteringen in de dienstregeling zijn onder meer betere aansluitingen tussen bus en trein in Leeuwarden, Heerenveen, Veenwouden, Buitenpost, Franeker en Sneek. Maar ook stappen reizigers in nieuwe comfortabele bussen en is er gratis WiFi in de Qliners. Op een aantal buslijnen is het mogelijk gratis een fiets mee te nemen en er zijn Arriva Stores geopend in Heerenveen en Sneek.

Groeiende orderportefeuille

De contractwaarde bedraagt 450 miljoen euro. Naast de start in Noord- en Zuidwest-Fryslân en Schiermonnikoog is Arriva ook gestart met het busvervoer in Zuid-Holland Noord en met de exploitatie van het treinvervoer in Achterhoek Rivierenland en de Vechtdallijnen Emmen - Zwolle.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

Start busvervoerconcessie in Noord- en Zuidwest-Fryslân en Schiermonnikoog voor Arriva

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.