Computerspel over vervoer op Schiphol wint prijs

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Ee
Een 'zakelijk computerspel' van Amsterdam Airport Schiphol heeft de Outstanding Achievement Award gewonnen. In Smartgate The Game kunnen gebruikers zelf ervaren hoe de vervoersketen in elkaar zit. Het spel wil ook de voordelen van het gebruik van SmartGate Cargo laten zien. De jury van de Interactive Media Awards prijst met name de inhoud en gebruiksvriendelijkheid van het spel.

Alle vracht op Schiphol wordt in de toekomst via SmartGate Cargo geleid. SmartGate is een gezamenlijk initiatief van Schiphol, Air Cargo Netherlands en de Douane. Zij willen een efficiënte, innovatieve en veilige vervoersketen voor luchtvracht realiseren. Om de luchtvrachtindustrie en toekomstige gebruikers een goed inzicht te geven in hoe SmartGate werkt, is het SmartGate Learning Centre opgericht. SmartGate The Game is een onderdeel van deze digitale leeromgeving.

Het spel is gemaakt voor Schiphol en Air Cargo Netherlands door IJsfontijn, in samenwerking met Atos Consulting. SmartGate The Game is online en gratis te bezoeken en te spelen op de site van het spel.

 
Auteur: Eveline Korving

In het prijswinnende spel Smartgate The game kunnen toekomstige gebruikers een goed inzicht krijgen in hoe SmartGate werkt.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.