CO2-gids voor wegvervoer beschikbaar

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Onderzoeksbureau Panteia heeft de handleiding ‘Toerekenmethodiek van de CO2-uitstoot’ gepubliceerd. De handleiding geeft vervoerders handvatten voor het toerekenen van CO2 op zendingniveau.

De gids is gebaseerd op de internationale CEN-EN 16258 standaard en zal de verdere ontwikkeling van gangbare marktinitiatieven voor de registratie van CO2 stimuleren.
 
Reductie van CO2
De samenwerkende partijen TLN, EVO, Green Freight Europe, Connekt/Lean and Green, CE Delft, Dinalog, Duoinlog, Panteia/NEA en Syntens publiceren met deze CO2-gids een breed gedragen methodiek voor het toerekenen van de CO2-uitstoot aan zendingen in het wegvervoer. De digitale gids kan bedrijven helpen bij het verzamelen van objectieve gegevens die op soortgelijke manier zijn berekend. Ondernemers kunnen de verkregen informatie benutten voor interne reductiedoelen of voor publicatie van hun CO2-prestatie. Bedrijven die met de handleiding aan de slag willen en meer informatie wensen, kunnen hiervoor contact opnemen met bovengenoemde consortiumdeelnemers.

Handleiding online
Klik hier voor de handleiding. Binnenkort verschijnt ook de Engelstalige editie. De initiatiefnemers onderzoeken in aansluiting hierop de mogelijkheden voor een intermodaal vervolg en verdere internationale afstemming.

 
Auteur: Joske van Lith

De nieuwe handleiding geeft vervoerders handvatten voor het toerekenen van CO2 op zendingniveau.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.