CO2-emissie berekenen makkelijker door gezamenlijke lijst

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Het Connektprogramma Lean and Green, de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen en stichting Stimular hebben hun CO2-emissiefactorenlijst geactualiseerd en er één lijst van gemaakt.

Hiermee geven de organisaties een voorzet voor een Nederlandse standaard lijst van emissiefactoren. Bedrijven en organisaties kunnen met de lijst hun CO2-emissie berekenen voor alle facetten van hun bedrijfsvoering met eenduidige emissiegegevens.

Nieuwe lijst

De drie partijen baseren de nieuwe lijst op onafhankelijke bronnen van onder meer (milieu-)onderzoeks- en adviesbureau CE Delft, en sluit aan op internationale Europese standaarden. De lijst is relevant voor alle bedrijven die zicht willen krijgen op hun CO2-emissiecijfers.

Oproep om mee te doen

De komende jaren zal de lijst gezamenlijk worden geactualiseerd en uitgebreid, waarbij ook samenwerking gezocht wordt met andere organisaties en instanties. Een eenduidige lijst zorgt niet alleen voor lagere administratieve lasten, maar bevordert ook de discussie over de vraag hoe verlaging van de emissies kan worden gerealiseerd.

CO2-Prestatieladdder

De CO2-Prestatieladdder wordt beheerd door de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO). De CO2-Prestatieladder, door ProRail ontwikkeld, is een instrument om bedrijven die deelnemen aan aanbestedingen te stimuleren tot CO2-bewust handelen in de eigen bedrijfsvoering en bij de uitvoering van projecten. Concreet geldt: hoe meer een bedrijf zich inspant om CO2 te reduceren, hoe meer kans op gunning van een project.

 
Auteur: Joske van Lith

In het boekje ‘Zicht op CO2’ staat een samenvatting van de handreiking emissies berekenenin logistiek

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.