CEO's auto-industrie in gesprek met Europa over herstelplan

dinsdag 26 mei 2020

De CEO's van verschillende Europese autofabrikanten hebben gesproken met eurocommissarissen Frans Timmermans (Europese Green Deal) en Breton (interne markt). De gesprekken gingen over het herstelplan voor de Europese auto-industrie. Dat meldt de RAI Vereniging.

De gehele Europese auto-industrie heeft te maken met een productieverlies van ongeveer 2,4 miljoen voertuigen. Ook zijn de autoverkopen vrijwel volledig ingestort. Herstel van de auto-industrie en de bijbehorende productieketen heeft een grote invloed op de algehele economie. Dat zal zeker het geval zijn in landen zoals Duitsland met een grote auto-industrie. 

De autofabrikanten denken dat een groot, Europees breed gedragen stimuleringspakket om vooral de vraag naar auto's te stimuleren goed zou kunnen werken en van cruciaal belang is bij het veiligstellen van de vele banen in de sector. Er zijn nog geen concrete afspraken gemaakt. De beide eurocommissarissen bleken wel gevoelig voor de argumenten van de CEO's. Er wordt in goed overleg gekeken naar maatregelen die én vraag opleveren én de CO2-footprint van de industrie verder kunnen verlagen.

Belangrijk aspect hierbij is dat de CEO’s van de merken verenigd binnen de europese bond van autofabrikanten ACEA hebben afgesproken niet in te zetten op uitstel van de huidige CO2-eisen. Het is volgens ACEA nu beter om te spreken over plannen voor een Europese vlootvernieuwing die direct ook een impuls geven aan de aanschaf van duurzame en nulemissie-auto’s. 

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.