Car2go start in Amsterdam met 300 elektrische deelauto’s

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Ca
Car2go is deze week in Amsterdam gestart met de verhuur van 300 elektrische smarts als deelauto.

Amsterdam is de vijfde stad ter wereld waar car2go wordt aangeboden en de eerste stad in Europa met een volledige elektrisch aangedreven vloot.

Hiermee wordt het elektrisch rijden ook voor het grote publiek beschikbaar. De 300 voertuigen kunnen worden gehuurd zonder dat ze op een vastgestelde plaats of tijd weer moeten worden ingeleverd. De auto's kunnen op straat worden opgeladen bij de Amsterdamse oplaadpunten.

De gemeente Amsterdam verwacht dat de car2go-auto’s veel kilometers in de stad gaan rijden, en daarmee de luchtkwaliteit in de stad wordt verbeterd.

Gratis parkeren
Gebruikers van car2go kunnen na gebruik de auto gratis parkeren – op gewone parkeerplekken, bij een van de 200 oplaadpunten of op speciale parkeerplaatsen in parkeergarages van Q-Park - in het servicegebied, dat 80 vierkante kilometer groot is en ongeveer binnen de ring A10 ligt.

Opladen
De car2go-auto's hebben een actieradius van 135 km per uur. Het aantal Amsterdamse openbare oplaadpalen zal tot eind 2012 worden uitgebreid tot 1000 oplaadpunten, Als de accucapaciteit minder dan 20 procent is, dient de auto te worden geparkeerd bij een van de oplaadpunten. De dichtstbijzijnde oplaadlocatie wordt op het instrumentenpaneel in de auto aangegeven. Eén minuut rijden in een auto van car2go kost 29 cent. Het uurtarief bedraagt 12,90 euro en het dagtarief 39 euro.

 
Auteur: Joske van Lith

Gebruikers van de elektrische auto's kunnen gratis parkeren binnen het servicegebied van car2go

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.