Campagne ‘Heel Nederland fietst’ van start

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Va
Vandaag lanceert staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat de landelijke campagne ‘Heel Nederland Fietst’. Deze driejarige campagne is een initiatief van het Nederlands Instituut Sport en Bewegen (NISB) en de Fietsersbond om het fietsen in Nederland een extra impuls te geven.

De campagne moet laten dat de fiets een goed alternatief is voor de auto, maar ook kan worden gebruikt om iedere dag aan dertig minuten beweging te komen. Bovendien is fietsen goedkoper dan de auto, biedt het milieuwinst en verbetert de bereikbaarheid van steden als er minder van de auto gebruikgemaakt wordt.

 

De campagne sluit aan bij de overheidsdoelen op het gebied van gezondheid,mobiliteit, klimaat en veiligheid. Een essentieel onderdeel van de aanpak is dan ook het structureel verankeren van aansprekende fietsstimuleringsacties op provinciaal en lokaal niveau. De campagne wordt gesteund door de ministeries van VWS, VenW en VROM.

Meer informatie

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.