Call for proposals geopend voor SURF-projecten

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

NWO heeft de call for proposals geopend voor grote regionale SURF-projecten. SURF staat voor Smart Urban Regions of the Future. In SURF werken consortia van onderzoekers en praktijkpartijen in stedelijke regio's samen aan kennisontwikkeling en -verspreiding op de raakvlakken van ruimte, wonen, bereikbaarheid, economie en bestuur. Tot 16 april kunnen consortia een projectvoorstel vooraanmelden bij NWO. Volledig uitgewerkte voorstellen moeten op 8 september binnen zijn.

NWO roept met deze call onderzoekers en praktijkpartijen op om samen projectvoorstellen te ontwikkelen. Binnen de projecten werken consortia van onderzoekers samen aan de ontwikkeling van nieuwe kennis en verankering daarvan in de praktijk. Projectleider Jan Klinkenberg,van Platform 31 en Programmamanager SURF hierover eerder in Verkeerskunde: ’Deze kennis belandt niet in een bureaula.’

Financiële bijdrage

Van de praktijkpartners wordt verwacht dat zij een financiële bijdrage ('in cash' en/of 'in kind') leveren aan het onderzoeksproject. De toe te kennen projecten kennen een looptijd van drie tot vijf jaar. Het beschikbare budget voor deze call is 7,5 miljoen euro. Dit bedrag is beschikbaar gesteld door de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Platform31, Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA en het NWO-gebied Maatschappij- en Gedragswetenschappen.

SURF valt onder het kennisinitiatief VerDuS (Verbinden van Duurzame Steden) van NWO, Platform31 en het Rijk. Op woensdagochtend 4 maart is er nog een speciale informatie- en matchmakingsbijeenkomst voor hogescholen en universiteiten bij Platform31. Meer informatie over de call en de calltekst zelf vindt u op en via de SURFpagina's op de VerDuS-website.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.