BYD levert eerste elektrische dubbeldekker aan Londen

maandag 6 juli 2015
timer 1 min
De eerste volledig elektrische en emissievrije dubbeldekkerbus ter wereld wordt in oktober in gebruik genomen in Londen. Dat heeft burgemeester van Londen Boris Johnson aangekondigd. De bus is ontwikkeld en gebouwd door het Chinese bedrijf BYD.

Volgens de burgemeester geloofden velen dat ‘een volledig elektrische dubbeldekkerbus niet mogelijk zou zijn vanwege de grootte van de batterijen die nodig is om in de energiebehoefte van de bus te kunnen voorzien’. Nu heeft London de wereldprimeur met een dubbeldekker die volledig uitstootvrij is.

Clean Bus Summit

De burgemeester kondigde het nieuws aan op de eerste Clean Bus Summit, een internationale bijeenkomst die plaatsvond in het stadhuis van Londen. Bij deze bijeenkomst waren vertegenwoordigers van grote wereldsteden en busproducenten aanwezig.

Vanaf oktober zal de volledig elektrische en emissievrije dubbeldekker dienst gaan doen op lijn 16.

 
Auteur: Else Adriaans

De elektrische bus is ontwikkeld en gebouwd door het Chinese bedrijf BYD.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.