Buurtbewoners Driel: ‘Hou je aan de snelheidslimiet’

dinsdag 26 mei 2015
timer 1 min

Bewoners van Driel zijn in actie gekomen tegen snelheidsovertredingen in hun 30km-buurt. Daartoe hebben zij gebruik gemaakt van een buurtactiepakket van Veilig Verkeer Nederland.  

Veilig Verkeer Nederland wil in een participatiesamenleving mensen toerusten om zelf in actie te kunnen komen voor een veiligere wijk. Daartoe heeft Veilig Verkeer Nederland Buurtactiepakketten ontwikkeld in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland. Ruim 50 bewonersgroepen in de Stadsregio Arnhem Nijmegen hebben al een Buurtactiepakket aangevraagd en ontvangen, waaronder de bewonersgroep in Driel.

30 km-stickers voor op kliko

De pakketten bevatten een stappenplan, 30 km-stickers voor op kliko’s en allerlei materialen voor een feestelijke aankleding van de actiedag; zoals spandoeken, ballonnen en cadeaubonnen voor appeltaarten. Na een actiedag staat de straat op de ophaaldag van het afval vol met 30 km-stickers. De kracht van de 30 km-stickers zit hem erin dat ze niet iedere dag zichtbaar zijn, daardoor went het niet.

Landelijke campagne ‘Hou je aan de snelheidslimiet’

De landelijke campagne 'Hou je aan de snelheidslimiet’ heeft als doel om het aantal automobilisten dat te hard rijdt binnen de bebouwde kom te verminderen. Zie voor meer informatie www.daarkunjemeethuiskomen.nl/houjeaandesnelheidslimiet.

 

 

Burgemeester Van Asseldonk van Overbetuwe gaf op 23 mei het startsein voor een snelheidsactie door kinderen en bewoners van de Cremerstraat en Doctor A.W. Ausemsstraat in Driel. Hij deed dat door het verkeersbord 30 km/u te spuiten op het wegdek.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.