Bustransferium stimuleert collectief vervoer naar Maasvlakte

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Het Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs en de Verkeersonderneming stimuleren – in navolging van het bedrijfsvervoer van ECT – het collectief vervoer in het westelijk havengebied, om de bereikbaarheid van de haven te bevorderen. Op 15 februari werd een nieuw bustransferium aan de Malakkastraat op de Maasvlakte geopend.

Dagelijks maken 1200 werknemers van ECT gebruik van collectief vervoer. Ook derden kunnen meerijden. Tot voor kort was op het voorterrein van ECT een bustransferium gevestigd waar kon worden overgestapt op de juiste bus. Met de doorsteek van de Yangtzehaven in oktober, veranderden de verkeerstromen drastisch. Vandaar dat is gekozen voor een nieuw bustransferium aan de Malakkastraat, tussen de twee verbindingswegen Maasvlakteweg en de Europaweg. Dit was het moment waarop het Havenbedrijf, de Verkeersonderneming en Deltalinqs instapten om in te zetten op collectief personenvervoer in het westelijk havengebied. Het collectief vervoer wordt georganiseerd door Vipre.  

Collectief vervoer integreren

Het Havenbedrijf, Deltalinqs en de Verkeersonderneming willen het collectief personenvervoer integreren in reeds bestaande vervoerssystemen zoals de Fast Ferry die de Maasvlakte met Hoek van Holland verbindt. Door deze integrale benadering, kan een systeem worden gecreëerd, waardoor de Maasvlakte goed bereikbaar wordt via het openbaar en collectief vervoer. Dit project staat bekend onder de noemer ‘Mobiliteitsmanagement Maasvlakte’.  

 
Auteur: Julia Breeuwsma

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.