Brouwers gaan door met Bob

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Veilig Verkeer Nederland en de producenten van alcoholhoudende dranken zetten een succesvolle samenwerking voort.

Daartoe ondertekenden Veilig Verkeer Nederland (VVN), de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA), SpiritsNL, de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren, en de Nederlandse Brouwers een nieuwe driejarige samenwerking.

Sinds de invoering van de Bob-campagne in 2001 is volgens cijfers van het ministerie van Infrastructuur en Milieu het aantal overtreders van de alcohollimiet bij verkeerscontroles gedaald van 4,1 procent in 2002 naar 1,8 procent in 2013. Ook neemt het alcoholgebruik onder beginnende bestuurders af. Zo daalde het percentage overtreders van 4,8 procent in 2008 naar 2,5 procent in 2013. Ook is het aantal slachtoffers als gevolg van alcohol in het verkeer sterk teruggelopen. Was er in 2000 nog sprake van 200 dodelijke slachtoffers, in 2013 is dat gehalveerd. In dezelfde periode liep het aantal ziekenhuisslachtoffers terug van 3200 naar 2200.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.