Breeuwen voor Prinsjesdag

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Om  te zorgen voor een veilige doorgang van de Gouden Koets en andere koetsen op Prinsjesdag in Den Haag gaat HTM dit jaar weer ‘breeuwen’. ‘Breeuwen’ is de vakterm voor het leggen van touwen in de tramrails. Dinsdagochtend 20 september plaats een speciale ‘breeuwploeg’ circa 700 meter touw.  

Het 5 centimeter dikke touw komt te liggen in de rails bij de Heulstraat en het Toernooiveld/Lange Voorhout. Bij de Heulstraat gaat het om vier zogenoemde ‘benen’ van ieder 75 meter en bij het Toernooiveld om vier ‘benen’ van ieder 100 meter, in totaal zo'n 700 meter touw.

De speciale touwen worden gemiddeld zo’n drie keer jaar door HTM in de rails gelegd bij evenementen zoals Prinsjesdag, Veteranendag en de CPC-loop.  

Overige verkeersmaatregelen

Dinsdag 20 september 2011 wordt een gedeelte van de binnenstad afgesloten in verband met Prinsjesdag en de daarbij behorende rijtoer van de Gouden Koets. Hierdoor rijden verschillende bus- en tramlijnen tussen 10.00  en 15.00 uur een omleidingroute.

Meer informatie

Over het ov zie www.htm.net of via de HTM Consumentenlijn 0900-HTMINFO (0900-4864636). Over de bereikbaarheid van de Haagse binnenstad en de overige maatregelen www.denhaag.nl/bereikbaarheid

 

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

De 'breeuwploeg' legt het 5 centimeter dikke touw in de traimrails (Foto: HTM)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.