Breda wil met burger en bedrijfsleven naar nul verkeerslachtoffers

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De gemeente Breda accepteert niet langer dat er gewonden en doden vallen in het verkeer en streeft daarom, in navolging van de provincie Noord-Brabant, naar nul verkeersslachtoffers. Weggebruikers, hun familieleden en het bedrijfsleven worden uitgedaagd om samen de strijd tegen verkeersonveiligheid aan te gaan.

Vanuit de ‘nul-gedachte’ kiest Breda voor een nieuwe aanpak van de verkeersonveiligheid. De gemeente wil iedereen erbij betrekken. Weggebruikers, hun familieleden, werkgevers, scholen en de auto-industrie hebben allemaal een sleutel in handen. Aldus de gemeente. Alleen als zij zich sterk maken voor veilig weggebruik, kan het aantal verkeersslachtoffers verder dalen, is het uitgangspunt. De gemeente gaat partijen daarom uitdagen om met nieuwe, creatieve initiatieven te komen en ondersteunt daarbij waar dat nodig is. Daarnaast investeert de gemeente in het veiliger maken van de meest onveilige locaties in Breda.

Verkeersongevallen

Het aantal ongevallen in Breda met één of meer slachtoffers (dodelijk, ziekenhuis- en lichtgewonden) is al ruimschoots gedaald in de afgelopen jaren. Van 185 slachtofferongevallen in 2009 naar 144 in 2010. In 2001 lag dat aantal nog op 443. Vergeleken met dat jaar is sprake van een afname met ruim 67 procent.
 

Automobilisten tot 25 jaar

De afname wordt bij alle verkeersdeelnemers geconstateerd. Alleen bij automobilisten in de leeftijdscategorie van 18 tot 25 jaar is sprake van een toename, waarbij de gemeente wel aangeeft dat de cijfers mogelijk beïnvloed worden door een nog steeds aflopende registratiegraad, doordat de politie minder vaak ter plaatse komt bij verkeersongevallen.

Het aantal verkeerslachtoffers in Breda daalt ruimschoots. de gemeente wil nu naar nul verkeersslachtoffers.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.