Breda biedt rotondes ter adoptie aan

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De gemeente Breda biedt 18 rotondes en 5 vergelijkbare knooppunten aan ter adoptie door het bedrijfsleven.

Hiermee wil de gemeente een betere kwaliteit van de openbare ruimte, besparing op onderhoudskosten (20.000 euro per jaar) en een relatief goedkoop reclamemedium voor plaatselijke ondernemers realiseren.

Rotondespecialist
De gemeente draagt het onderhoud van de aangeboden rotondes per 1 mei over aan ‘de Rotondespecialist’, een firma die ondernemers zoekt die bereid zijn een rotonde te adopteren. Voor en tijdens de adoptie voert de Rotondespecialist het groenonderhoud uit op het middeneiland van de rotondes. De adopterende onderneming mag maximaal 4 uniforme bordjes met naam en/of logo op de rotonde plaatsen.

Rol gemeente
Voorstellen voor eventuele herinrichting worden aan de gemeente voorgelegd. Deze herinrichting kan alleen gerealiseerd worden na de goedkeuring van de gemeente. Hierbij wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de omgeving, de verkeersveiligheid en met het Bredase reclamebeleid. De gemeente houdt de toezichthoudende taak op naleving van de contractbepalingen en blijft toezicht houden als wegbeheerder.

Het adoptieplan van de rotondes is een onderdeel van het voornemen van de gemeente om 1,5 miljoen te bezuinigen op het beheer en onderhoud van de buitenruimte.

Het bedrijfsleven in de provincie Utrecht kan ook rotondes adopteren.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.