Brazilië wapent infrastructuur voor economie en Wereldspelen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Brazilië maakt zich op voor WK voetbal (2014) en Olympische Spelen (2016) en investeert ruim 50 miljard euro in de aanleg van snelwegen en spoorwegen.

Er wordt 7500 kilometer aan snelwegen aangelegd of verbreed en er komt 10.000 kilometer aan spoorwegen bij in het land. Volgens president Dilma Rousseff krijgt het grootste land van Zuid-Amerika ‘eindelijk een infrastructuur die past bij de grootte van het land’.

 

WK en Olympische Spelen

De verwachting is dat president Rousseff binnenkort ook investeringen in havens en vliegvelden zal aankondigen. Brazilië organiseert in 2014 het WK voetbal en in 2016 de Olympische Spelen.

 

Stimulans

De infrastructurele projecten moeten ook een stimulans zijn voor de economie van Brazilië. De Braziliaanse economie is de afgelopen tijd hard gegroeid, maar de verwachting is dat de groei dit jaar terugvalt naar minder dan 2 procent. Volgens analisten wordt de economische ontwikkeling van het land belemmerd door de slechte staat van een groot deel van de infrastructuur.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

Brazilië investeert ruim 50 miljard in de infrastructuur

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.