Brabantse senioren krijgen les over dode hoek

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

KBO-Brabant, belangenorganisatie van 135.000 senioren, gaat samen met Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) zijn leden vertrouwd maken met de 'dode hoek' van vrachtauto's in het verkeer.

Daarbij wordt gebruikgemaakt van het lesprogramma 'Veilig op weg', dat ook wordt ingezet voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisschool. KBO-Brabant, TLN en VVN willen met dit programma de verkeersveiligheid van deze kwetsbare groep weggebruikers verbeteren.

Kwetsbare verkeersdeelnemers
Ieder jaar vallen er onder (brom)fietsers, scootmobielers en motorrijders verkeersslachtoffers bij zogenaamde 'dode hoek' ongevallen. Vooral kinderen vormen een kwetsbare groep, maar in toenemende mate geldt dat ook voor ouderen. Door de opmars van scootmobielen en elektrische fietsen neemt niet alleen de verkeersdeelname van senioren toe, maar ook hun risico en de kans op betrokkenheid bij een verkeersongeval.

Veilig op weg les
Het lesprogramma 'Veilig op Weg' – dat al 15 jaar wordt gebruikt - bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Met een 'Veilig op Weg' vrachtauto worden de gevaren van de 'dode hoek' op een inzichtelijke manier uitgelegd. Deelnemers kunnen zelf achter het stuur plaatsnemen om te ervaren wat een vrachtautochauffeur wel en niet ziet.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Na basisschoolleerlingen worden nu ook senioren in Brabant vertrouwd gemaakt met de dode hoek van vrachtwagens in het verkeer

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.