Brabants VeiligheidsLabel voor tien scholen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Tien Brabantse scholen ontvangen het Brabants VerkeersveiligheidsLabel (BVL). Het label is een bewijs dat verkeersveiligheid deel uitmaakt van het schoolbeleid.

Er zijn in Brabant nu 849 BVL-scholen, waarvan 776 basisscholen (575 gelabeld) en 73 scholen in het voortgezet onderwijs (31 gelabeld). In totaal hebben 606 scholen inmiddels het label ontvangen.

 

Om in aanmerking te komen voor het BVL is het nodig dat leerlingen verkeerslessen krijgen, er verkeersprojecten met praktische oefeningen zijn en de schoolomgeving en wegen naar de school toe verkeersveilig zijn. Daarnaast zijn ouders of verzorgers betrokken bij verkeerseducatie.

 

Toekenningen

De BVL-commissie bepaalt viermaal per jaar of de deelnemende scholen voldoen aan de BVL-criteria. De commissie kent het label toe en toetst daarna met nacontroles of de scholen het mogen behouden.

 

Hercontroles

Zes scholen kregen na één jaar BVL-schap een hercontrole. Zij voldeden allemaal aan de criteria en mogen het label behouden. Dit geldt ook voor de 37 scholen waar een steekproef is gehouden.

 

Informatie

Meer informatie op www.bvlbrabant.nl en www.verkeersveiligheidslabel.nl.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Het VerkeersveiligheidsLabel met het beeldmerk Seef de Zebra toont aan dat een school zich inzet voor verkeerseducatie en verkeersveiligheid rond de school

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.