Brabant start nieuwe campagne verkeersveiligheid

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De provincie Noord-Brabant roept - samen met overheden, bedrijven, scholen en organisaties - Brabanders op om zelf in actie te komen om het aantal verkeersdoden terug te brengen.

Jaarlijks vallen er in Brabant 120 verkeersdoden, met name onder fietsers, ouderen en jonge bestuurders. Met de campagne ‘NUL verkeersdoden Brabant’ willen de organisatoren mensen bewust maken van hun eigen gedrag in het verkeer. Gedeputeerde Ruud van Heugten van de provincie Brabant lanceerde daarvoor op 30 augustus het online platform www.nulverkeersdodenbrabant.nl

Online platform

Hart van de campagne is het online platform. Daarop kan iedereen zelf acties plaatsen die gericht zijn op een verkeersveiliger Brabant. Door erop te stemmen ontstaat een top 5. De beste acties worden beloond tijdens de actiedag op 3 november. Daarnaast wordt gedurende een aantal weken een commercial uitgezonden om mensen bewust te maken van hun eigen rol in het verkeer.

Ambassadeurs

De campagne ‘Help Brabant terug naar 0 verkeersdoden’ wordt ondersteund door zes wethouders afkomstig uit alle regio’s van Brabant. Zij zijn als campagne-ambassadeur aanjager en initiator van extra acties binnen hun eigen regio. Ze benaderen bedrijven, scholen en andere organisaties om in actie te komen.

Campagne gericht op fietsers, jonge bestuurders en ouderen

De campagne loopt voorlopig drie jaar. Elk jaar ligt de focus op de grootste risicogroepen onder verkeersslachtoffers. In 2013 staan fietsers centraal, in 2014 jonge bestuurders en in 2015 ouderen.

 
Auteur: Joske van Lith

In de nieuwe campagne ‘NUL verkeersdoden Brabant’ richt de provincie zich vooral op fietsers, jonge bestuurders en ouderen

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.