Brabant gaat voor nul verkeersslachtoffers

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Na Limburg gaat ook Brabant voor nul verkeersslachtoffers. Om dat te bereiken hebben de bestuurders van alle Brabantse gemeenten, twee politiekorpsen, Veilig Verkeer Nederland, Rijkswaterstaat en provincie het Brabants Verkeersveiligheidsmanifest ondertekend.

Brabant gaat verkeersveiligheid op een andere manier aanpakken: meer innovatieve ideeën, meer samenwerking met ondernemers en onderwijs en gedeelde verantwoordelijkheid. Daarbij ligt de focus op de risisogroepen fietsers, jonge bestuurders en ouderen, zij vormen 75 procent van de 120 verkeersslachtoffers die jaarlijks in Brabant vallen. Ook komt er speciaal aandacht voor snelheid en ongevallen met één voertuig.

Maak van de nul een punt
Onder het motto ‘Maak van de nul een punt!’ start een Brabantbrede communicatiecampagne en gaan zes ambassadeurs op pad in de regio om het netwerk actief te verbreden met de inwoners van Brabant en partners uit het onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Daarbij ligt de nadruk op gedragsverandering en bewustwording; iedereen moet zich bewust worden van zijn of haar gedrag in het verkeer.

Meer weten over de Limburgse aanpak? Lees het Spraakmakersinterview in Verkeerskunde 2/2011 met Bart Pastoor (ROVL).

 
Auteur: Joske van Lith

Gedeputeerde Ruud van Heugten ondertekent het Brabants Verkeersveiligheidsmanifest

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.