Boodschappen in Nijmegen worden milieuvriendelijk thuisbezorgd

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
In
Inwoners die in Nijmegen online boodschappen doen bij onder meer Albert Heijn, Etos en Gall & Gall krijgen deze thuisbezorgd met de eerste elektrische bezorgwagen van Cornelissen Transport.

Elektrisch rijden is niet nieuw, maar Cornelissen Transport is wel de eerste ondernemer in Nederland die op deze schaal investeert in een duurzame transportketen voor goederen vanaf de leverancier tot bij de klanten thuis. De bezorgwagens worden opgeladen via een oplaadstation op het terrein de transporteur in Nijmegen-West. De stroom wordt op termijn via zonnecellen op het dak van het bedrijf opgewekt. De elektrische bezorgwagen wordt gefinancierd door de Stadsregio Arnhem Nijmegen, omdat deze bijdraagt aan schone, veilige en stille stadslogistiek.

 

De bezorgwagens maken deel uit van het project LinX van Cornelissen Transport. LinX staat voor slimme overslag en distributie van goederen, via één distributiepunt aan de rand van de stad in Nijmegen-West. Die ‘terminal’ is altijd open en heeft geen last van venstertijden.

 

Het is de bedoeling dat eind van 2010 zeven elektrische bezorgwagens rondrijden. Dit aantal moet in 2012 groeien naar 25 voertuigen in de regio Nijmegen.

 
Auteur: Joske van Lith

De boodschappen worden met deze elektrische bezorgwagen bezorgd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.