Boek: Verkeer en vervoer in de Betuwe 1800-2000

donderdag 17 maart 2016
timer 2 min

De geschiedenis van het verkeer en vervoer is in 2006 beschreven en in beeld gebracht door Aart Bijl. Deze publicatie is tot stand gekomen in samenwerking met Provinciale Historische Publicaties Gelderland. Uitgeverij Matrijs brengt deze een meer uitgaven onder de aandacht vanwege een jubileum.

De Betuwe en de Tielerwaard, land van de Nederlandse fruitteelt, roepen een landelijk en rustig beeld op. Dit waterrijke gebied lag eeuwenlang relatief geïsoleerd en werd voornamelijk via de waterwegen ontsloten voor de omringende steden. Tussen de dorpen in de Betuwe liep echter al van oudsher een fijnmazig wegennet, met name op de rivierdijken.

Inmiddels is de Betuwe een zeer belangrijke transportcorridor tussen Rotterdam en het Duitse achterland. De eerste Betuwespoorlijn vormde onderdeel van de internationale verbinding tussen Londen en Keulen en de tweede Betuwelijn maakt efficiënt goederentransport tussen het Duitse industriegebied en de internationale haven mogelijk.

Aanbieding
Het boek Verkeer en vervoer in de Betuwe 1800-2000, van Aart Bijl is tot 1 juli 2016 te koop voor 12,95 euro in plaats van29.95 euro. ISBN: 978-90-5345-295-0, druk: mei 2006, 22 x 28 cm - 224 blz. genaaid gebonden met stofomslag. Matrijs is een uitgeverij die geschiedenis toegankelijk wil maken voor een breed publiek en werkt zonder winstoogmerk.

 

.

Bekijk hier het aanbod van jubileumtitels

 
Auteur: Redactie

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Goedendag! Ben op zoek naar boek van aart bijl: verkeer en vervoer in de Betuwe 1800-2000.Kunt u mij verder helpen? Grt.

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.