Boek ‘Veranderingen in mobiliteit’

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Op het Nationaal verkeerskundecongres van 6 november is het eerste boek uit de reeks 'Veranderingen in mobiliteit' gepresenteerd. Het eerste onderzoek richt zich op veranderingen in reisgedrag. Hoe verplaatsen we ons? Wat zie we binnen enkele jaren veranderen?

Het reisgedrag in ons land verandert, zo blijkt uit het eerste jaarlijkse trendonderzoek in mobiliteit van CROW, KpVV en ANWB onder professionals en weggebruikers. Dit eerste onderzoek gaat over veranderingen in reisgedrag.

Meer aan de hand
Het duidelijkst manifesteren deze veranderingen zich door de afname van files. Natuurlijk, het is crisis, maar dat verklaart het verschijnsel maar gedeeltelijk. Er is meer aan de hand: thuiswerken, verminderd autobezit onder jongeren, meer autodelen, meer webwinkelen, meer ouderen op de weg en meer (e-)fietsgebruik.

Downloaden
De resultaten van het onderzoek onder weggebruikers (uitgevoerd door ANWB) en verkeersprofessionals (uitgevoerd door CROW/KpVV) zijn door deskundigen geanalyseerd. Het geheel is aangevuld met een visie op de toekomst door trendwatcher Adjied Bakas. Dit alles is in boekvorm verschenen en werd alleen op het Nationaal verkeerskundecongres 2013 uitgedeeld aan de deelnemers. Het boek is nu alleen digitaal beschikbaar. U kunt het boek gratis downloaden op de website van CROW. 

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.