Boek en opening Hanzelijn

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Op
Op 6 december opent de nieuwe Hanzelijn tussen Lelystad en Zwolle. Ter gelegenheid hiervan verscheen het boek 'Hanzelijn. Oude en Nieuwe Land verbonden' in samenwerking ProRail.

Het schetst een beeld van de totstandkoming van de 50 km lange Hanzelijn aan de hand van verschillende thema’s zoals organisatie, landschap, geschiedenis, architectuur en techniek. Ook legt het een verband tussen allerlei onderwerpen die met het bouwen van de spoorlijn te maken hebben: van de geschiedenis van de inpoldering van Flevoland tot de keuze van functionele stationsarchitectuur. Ook bevat het boek een aantal interviews met bouwers van de Hanzelijn.

Hanzelijn-stations
De Hanzelijn verbindt de Randstad en Noord- en Noordoost-Nederland en voert langs Lelystad, Dronten, Kampen en Zwolle.  Dronten en Kampen hebben daarvoor nieuwe stations gekregen. ProRail heeft de lijn en de stations gebouwd en levert deze op 6 december op voor gebruik door NS, goederenvervoerders en reizigers. De Hanzelijn is binnen tijd en budget klaar. ProRail blijft na de bouw het beheer, verkeersleiding en capaciteitsverdeling verzorgen voor de Hanzelijn.

Het boek 'Hanzelijn. Oude en Nieuwe Land verbonden' is te bestellen bij www.matrijs.com en te koop in boekhandels in de Hanzelijn-steden.

op 6 december opent de Hanzelijn tussen Lelystad en Zwolle

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.