BobSport-campagne van start in Fryslân

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Onder het motto ‘3e helft? Scoor eerst een Bob!’ en ‘100% op 0% op!’ is de BobSport-campagne in Fryslân afgetrapt.

Met de campagne willen provincie Fryslân en Sport Fryslân sporters en supporters duidelijk maken dat een Bob-afspraak belangrijk is. De Bob brengt zijn vrienden veilig thuis én 100% Bob heeft 0% alcohol op. De campagne is gericht op kantinebezoekers van korfbal-, hockey-, tennis-, en voetbalverenigingen in Fryslân.  


Promotieteams
Er zijn drie promotieteams van Veilig Verkeer Nederland en Nuchtere Fries die op wedstrijddagen bij de verenigingen langs gaan. Ze laten sporters en supporters bijvoorbeeld een balletje trappen met een alcoholbril op, en nemen blaastesten af.


Pilotregio's
Fryslân is één van de vijf pilotregio's van de BobSport-campagne. Deze campagne is opgezet om het rijden onder invloed na kantinebezoek terug te dringen. De andere regio's zijn  provincie Zeeland, gemeenten Urk, Noordoostpolder, Almere en Zeewolde in Flevoland, Stadsregio Arnhem - Nijmegen in Gelderland en regio Leiden en de Duin- en Bollenstreek in Zuid-Holland. Tijdens de pilot wordt gekeken welke middelen aanslaan om Bob-gedachte als vanzelfsprekend te krijgen binnen de sportwereld. 

 
Landelijke uitrol
De campagne loopt van medio februari tot en met juni. Dan volgt er een meting waarbij gekeken wordt of de campagne effect heeft gehad. Na deze periode wordt bepaald hoe de campagne over heel Nederland wordt uitgerold.    

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.